Traian Băsescu l-a desemnat premier pe Victor Ponta

Politic

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat, în această seară, pentru funcţia de prim-ministru pe Victor Ponta, preşedinte al PSD.

“Astăzi am avut consultări în vederea desemnării unui nou prim-ministru. Minorităţile au spus că vor rămâne consecvente abordării pe care au avut-o dintotdeauna: vor susţine orice premier desemnat. UNPR nu a avut o propunere, mesajul e de stabilitate. UDMR nu a avut o opţiune, PDL nu a avut opţiune. PSD-ul este singurul partid care a avut opţiune, susţinută de PNL şi PC. Există un singur nume pronunţat în cadrul consultărilor: Victor Ponta. L-am invitat la Cotroceni, am semnat decretul şi îi încredinţez misiunea de a forma noul cabinet”, a declarat Traian Băsescu citat de realitatea.net.

Guvernul României a căzut astăzi, la doar două luni după ce a fost numit, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie a trecut astăzi prin Parlament. Potrivit procesului verbal prezentat în plen de deputatul PSD Georgian Pop, din totalul de 460 de parlamentari, la votarea moţiunii au fost prezenţi 259, fiind exprimate 248 de voturi, patru fiind anulate. Dintre voturile valabil exprimate, 235 au fost “pentru” şi 9 “împotrivă”.

__________

Foto: Călin Creţu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts