Traian Băsescu: Am decis sa îl desemnez premier pe Liviu Negoiţă.

Politic UBB Radio

După consultările de ieri cu partidele parlamentare, preşedintele Traian Băsescu a anunţat astăzi, că l-a desemnat pentru formarea noului Guvern pe Liviu Negoiţă din partea PDL, primarul Sectorului 3 al Capitalei.
ConformLiviu Negoita foto:gandul.info Mediafax, Traian Băsescu a declarat că,  prin noua desemnare, răspunde exigenţelor majorităţii care îl susţine pe Klaus Johannis, respectiv de a fi un om ales cu 80% şi care să fie bun gospodar .
Preşedintele a spus, însă, că este necesar un premier cu răspundere politică, şi nu un Cabinet de tehnocraţi, aşa cum propuneau cei care îl susţineau pe Klaus Johannis pentru postul de premier. După întâlnirea cu reprezentanţii grupurilor parlamentare Traian Băsescu s-a declarat îngrijorat de faptul că majoritatea optează pentru un guvern de tehnicieni, ceea ce genereaza riscul ca acest guvern sa fie doar unul pe perioada determinata, un guvern de serviciu, până la rezolvarea problemelor a spus Traian Băsescu.
Premierul desemnat a anunţat astăzi că doreşte formarea unui guvern de coaliţie, iar negocierile vor începe astăzi şi vor dura trei zile.   Livu Negoiţă se angajează să prezinte luni, lista noului cabinet. La consultările din această seară de la Guvern au fost prezenţi Emil Boc, Adriean Videanu şi Vasile Blaga din partea PDL, Varujan Pambuccian şi Aurel Vainer din partea minorităţilor dar şi Gabriel Oprea şi Eugen Nicolicea ca reprezentanţi ai independenţilor. PSD, PNL şi UDMR nu au participat la întălnirea de la Palatul Victoria.
“Am luat act de refuzul PNL şi PSD de a participa la aceste discuţii. Am discutat cu reprezentanţii minorităţilor şi parlamentarilor independenţi. Ideea consultărilor a avut la bază ideea că România se află în criză. Liviu Negoiţă nu doreşte să facă un guvern pentru orgoliul său, Liviu Negoiţă nu doreşte să impună anumiţi oameni în guvern. Am dorit să avem o discuţie sinceră cu toate partidele parlamentare având în vedere că au clamat interesul naţional, că doresc să adoptăm Legea bugetului de stat”, a declarat premierul desemnat  citat de realitatea.net.

Cătălin Nunu

foto: gandul.info

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts