Traian Băsescu a prezentat coordonatele politicii externe a României pe următorii 5 ani

Politic UBB Radio

Reuninunea de început de an cu Şefii Misiunilor Diplomatice acreditaţi la BucureştiPreședintele Traian Băsescu a declarat că Rusia poate avea în România un partener de încredere atâta timp cât sunt respectate anumite înțelegeri.

Această declarație a fost făcută astăzi, în cadrul reuniunii de început de an cu Şefii Misiunilor Diplomatice acreditaţi la Bucureşti. De asemenea șeful statului a declarat că în noul mandat dorește să consolideze poziția țării în cadrul Uniunii Europene și NATO. În ceea ce privește relația cu SUA, se dorește dezvoltarea parteneriatul strategic cu privire la cooperare economică, problematica vizelor și securitate. Reuniunea de început de an cu Şefii Misiunilor Diplomatice acreditaţi la Bucureşti

Băsescu consideră că solidaritatea reprezintă un element important în politica externă. Din acest punct de vedere, președintele este de părere că, țara noastră ar trebui să reprezinte legătura dintre Moldova și Uniunea Europeană, “cu toţii cunoaşteţi relaţia specială dintre România şi vecinul său din est. Ne leagă o istorie comună, avem aceeaşi limbă şi aceeaşi cultură. Românii trăiesc pe ambele maluri ale Prutului, iar această realitate face din susţinerea aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova proiectul meu de suflet.” a declarat Traian Băsescu.

La finalul întâlnirii președintele a adresat un apel la solidaritate față de catastrofa naturală şi umană din Haiti.

Cristina Antonescu

Foto: www.presidency.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts