Firmele de deszăpezire au fost amendate

Administraţie Din oraş

Firmele de deszăpezire au fost amendate Companiile Rosal şi Brantner, responsabile de deszăpezirea din Cluj-Napoca, au primit amenzi în valoare de 5.000 de lei pentru “întârzirea intervenţiilor de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant”.

Amenda contravenţională aplicată de Direcţia Poliţia Comunitară a Primăriei municipiului Cluj-Napoca companiei Rosal a avut la bază constatarea unor nereguli semnalate pe str. Frunzişului, Tăietura Turcului, Corneliu Coposu, şi Maramureşului. Amenda contravenţională aplicată companiei Brantner a avut la bază nereguli semnalate pe str. Calea Turzii, Calea Bucureşti, Traian Vuia  şi Aurel Vlaicu.

“Lucrările de deszăpezire de pe aceste străzi nu vor fi recepţionate la plată, iar în măsura în care astfel de disfuncţii continuă, le reamintesc public companiilor de deszăpezire că avem în contract clauze de penalizare la valoarea întregului contract, şi că acestea vor fi aplicate ” a declarat primarul Sorin Apostu.Firmele de deszăpezire au fost amendate

SC Rosal Grup SRL acoperă sectorul I, respectiv cartierele Mănăştur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, Dâmbul Rotund, zona centrală (cca.80%), pe 313 străzi, iar SC Brantner Servicii Ecologice SA acoperă sectorul II, respectiv cartierele Gheorgheni, Mărăşti, Între Lacuri, Bulgaria, Iris, Andrei Mureşanu, Someşeni, Zona Centrală (cca.20%), pe 293 de străzi.

Contractele de cencesiune cu aceste societăţi comerciale sunt valabile până în anul 2013.

Mara Rusu

Foto: Bogdan Tincu, Alina Mihuţ (arhiva UBB Radio)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts