TIFF ediția 18 – Expoziția fotografiilor nefăcute

Din oraş

TIFF – Festivalul Internațional de Film din Transilvania – a ajuns la ediția cu numarul 18, și a adus cu ea încă din primele zile un program încărcat cu multe surprize și activități dedicate pasionaților de film și nu numai. Evenimentul se desfășoară în perioada 31.05.2019 – 09.06.2019, în Cluj-Napoca în locații precum Piața Unirii, Cinema Florin Piersic, Casa TIFF, Casa de Cultură a Studenților, Muzeul de Artă etc.

În perioada festivalului pasionații de cinematografie au ocazia să participe la vizionarea unor creații deosebite în regii de excepție în cadrul unui ambient festiv și bine organizat.

Ediția numarul 18 a avut de asemenea și invitați de seama precum Nicholas Cage – premiat al Transylvania Trophy – drept tribut adus contribuției sale în arta cinematografică; Maia Morgenstern – proiecție cinematografică “The Bra” – și multe alte nume cunoscute din branșă.

De asemenea, expozițiile care sunt în concordanță cu tema festivalului reprezintă ilustrați deosebite ale unor ecranizări bine cunoscute și nu numai. De exemplu, la Casa TIFF până în data de 8 Iunie se pot admira ilustrări ale unor filme românești care au ajuns celebre in China. O altă surpriză prezentă tot la Casa TIFF este Expoziția Fotografiilor Nefâcute care ilustrează poveștile a 13 fotografi clujeni care au ales – mai mult sau mai puțin voluntar – să nu imortalizeze anumite momente memorabile, dar în spatele fiecăreia aflându-se o poveste care merită aflată.

În ciuda condițiilor meto nefavorabile din ultimul weekend care au condus la schimbarea locațiilor si împărțirea cinefililor, străzile orașului Cluj-Napoca au fost invadate de sute de turiști – veniți din diferite colțuri ale țării, dar și din afara ei – determinați sa participe la activități, stropii de ploaie și  temperaturile destul de scăzute arătate de termometre au fost doar detalii nesemnificative. Cinematografele si locurile special amenajate din cadrul TIFF au fost pline până la refuz, turiștii și organizatorii evenimentului pregătindu-se intens pentru încă 7 zile de festival.

– Material realizat de Luisa Prem

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts