TIFF a ajuns la cea de-a șasea zi de festival

Din oraş Eveniment

Publicul va avea parte de masterclass-uri, filme și muzică astăzi la TIFF.
Festivalul Internațional de Film Transilvania îl celebrează astăzi pe regizor francez Claude Lelouch. În cadrul proiecției speciale a filmului cu care a primit Palme d’Or dar și două Oscaruri, “Un bărbat și o femeie”, cineastul va primi Premiul pentru întreaga carieră. Evenimentul are loc la Cinema Florin Piersic, de la 20.30.
Filmul magiar are la TIFF propria sa zi. Cu acest prilej publicul poate viziona proiecția specială “Iubire” a actriței Mari Torocsik, proiecție ce va avea loc la Cinema Arta, de la ora 16.45. De asemenea, actrița va fi distinsa cu Premiul pentru întreaga carieră la Gala de închidere a TIFF 2012.
Iubitorii de film pot lua contact astăzi cu nume mari ale cinematografiei prin intermediul a două masterclass-uri în cadrul Transilvania Talent Lab. Criticul de film Michel Ciment va sustine la Napoca 15, de la ora 12.00,  atat un masterclass, Stanley Kubrick, entre raison et passion, dar și o prezentare a prestigioasei publicații franceze de film Positif.
De asemenea, la TIFF va fi prezent și cineast thailandez Pen-Ek Ratanaruang, la masterclass-ul de la ora 15.30, de la Napoca 15. Regizorul a fost omagiat la TIFF 2008 in sectiunea 3×3 iar la ediția din acest an își prezintă cel mai recent film al sau, “Împuşcat în cap”.
La Ursus Open Air, de la 21.45, va rula comedia SF cu cei de la Iron Sky în prezența regizorului Timo Vuorensola. Mai târziu, formația Laibach din Slovenia, care a compus si coloana sonoră a filmului, va susține un concert la Hotel Continental, de la 23.45.
Casa TIFF îi așteaptă pe clujeni la proiecția si ceremonia de premiere a filmelor din Competiția local.
Filmul care documentează povestea cailor din zona Letea, “Gone Wild”, va fi proiectat în premieră la 20.30, la Cinema Arta. Proiecția are loc în prezența regizorului Dan Curean.

________

Oana Alexa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts