Tema „Romania and Euro area: Myth vs.Reality” abordată la UBB

Eveniment

Invitatie-conferinta_Daniel_Daianu

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul UBB, organizează joi, 25 februarie 2016, o întâlnire cu Daniel Dăianu, membru al Consiliului de Administrație a Băncii Naționale a României. Acesta va susține o prelegere cu titlul „Romania and Euro area: Myth vs.Reality“.

Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 13.30-15.00, în Sala 118, Campus FSEGA.

Domnul Daniel Dăianu a susținut mai multe prelegeri în cadrul unor evenimente academice organizate de către Universitatea Babeș-Bolyai, ultima dintre acestea fiind prilejuită de lansarea volumului „Marele impas în Europa. Ce poate face România?” apărut la Editura Polirom.

Pe un fundal geopolitic și instituțional extrem de complicat, România se confruntă cu nenumărate alegeri și întrebări dificile, dintre care cea mai importantă este legată de aderarea la Zona Euro. Profesorul, dar și omul de bancă Daniel Dăianu, a publicat în revistele de specialitate și în mass-media, în ultimii ani, o serie de articole și analize pe teme legate de convertibilitate, convergență și adoptarea monedei Euro. Într-un stil dinamic, textele sale reprezintă un reper pentru cercetători, cadre didactice și studenți, dar și practicieni angajați în acest demers atât de important pentru Romania.

Sonia – Alexandra Ichim / Sursa foto: http://news.ubbcluj.ro/

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts