Târg Național de vânzare la hypermarketul Real

Din oraş Eveniment

Obiecte tradiționale românești prelucrate manual, blănuri, portofele precum și alte bunuri de larg consum pot fi procurate începând de astăzi la Târgul Național de vânzare ce are loc în incinta hypermarketul Real din Cluj-Napoca.

Elemente de horoscop din rozete de corn de căprior făcute manual, combinații de pietre cu piele, deșeuri de pietre, chihlimbar precum și portofele, lenjerie intimă, pijamale și obiecte din lemn, se pot achiziționa la târgul de vânzare începând de astăzi, de la ora 10 și până duminică.

„Sunt 2 categorii de pietre. Din păcate, la noi în România se vând pietrele care sunt din pulbere comasate în general la 1,  2 lei. Cele autentice sunt in general mai scumpe, cam dublu sau triplu. Mineritul în Europa s-a cam terminat, din această cauză la noi în țară se aduc pietre sintetice în general, mai nou se importă din Brazilia sau America. Pietrele se pot pune și în apa de băut din punct de vedere terapeutic”, susține unul dintre vânzătorii prezenți la târg.

Obiectele se vând la prețuri accesibile. Unele dintre acestea provin din diferite orașe, cum ar fi București, Baia Mare sau Timișoara, iar altele din import aduse din țări precum America Latină, Japonia sau Brazilia. Majoritatea sunt prelucrate manual de către vânzători. ”Blănurile sunt naturale, nu sunt aduse de nicăieri, eu le produc, eu le lucrez” a declarat una dintre vânzătoare în timp ce aranja blănurile pe umeraș.

Târgul poate fi vizitat până duminică.

__________

Mariana Revnic

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts