Târg de joburi pentru studenţi la FSEGA

Din oraş Economie

Peste 20 de companii îşi prezintă astăzi ofertele de lucru studenţilor în căutarea unui job,  dar şi celor care sunt interesaţi de internship sau stagii de practică. Târgul este găzduit de Facultatea de Ştinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca, şi este organizat de OSE (organizaţia studenţilor economişti),  Agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă şi Consiliul studenţilor din cadrul facultăţii.

La târg sunt prezente companii cu renume pe piaţa clujeană: Sales Consulting, Office Depot, Emerson, Netex Consulting, Genpact, Thomsons, IntegraHR, Lugera, Sens Vest, Arabesque, EXL, Property Shark, InterAction, Contact Center, Vitacom Electronics, Fortech, Sykes, Coldwell Banker, Bombardier, Gameloft, RDS&RCS, Kaufland.

Printre posturile oferite de aceste firme se enumără şi agent vânzări, contabil, 3D artist, operator calculator, agent turism sau specialist resurse umane.  Posturile sunt variate şi adaptate mediului studenţesc: „Acum fiecare student îşi caută pe timp de vară un job, deci e bine. În afară de Kauflaud sincer, nu cunosc nici o firmă.” declară Claudiu Briciu, student în anul I la FSEGA.

Aşteptările angajatorilor nu sunt greu de atins: „Părerea mea este că nu există jobul şi candidatul perfect, este vorba despre profilul candidatului care trebuie să se potrivească pe profilul jobului. Aceste diferenţe se pot acoperi prin cursuri de training, studentul trebuie să fie flexibil şi adaptabil pentru a se  mula cerinţelor.” declară Cîmpean Sidonia, şef departament Kaufland.

Târgul se desfăşoar până la ora 18, studenţii fiind aşteptaţi să interacţioneze cu angajatorii, pentru a face primii paşi într-o carieră de succes.

________

Diana Roman

Denisa Pop

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts