Studii în mediul online, avantaje și dezavantaje percepute de studenți

Studenti UBB Radio

Fiecare dintre noi este la curent cu deciziile luate de Ministerul Educației și Cercetării cu privire la continuarea cursurilor în mediul online și posibilitatea de a da examenele în același mod dacă continuă starea de urgență.

Fiind o decizie care privește în special mediul academic, am întrebat două studente cum percep ele  aceste schimbări și  dacă sunt pregătite pentru următoarea sesiune în circumstanțele actuale.

Prima dintre ele, studentă de anul I la Jurnalism,  prezintă situația atât cu bune, cât și cu rele argumentând poziția ei în fata deciziilor care o afectează direct  în această perioadă.

Cea de-a doua,  studenta de anul I la Științe Politice, prezintă dezavantajele folosirii mediului online pentru studii, dar le acceptă ca soluție pentru desfășurarea cursurilor, dar nu și a examenelor.

Concluzionând, părerile sunt împărțite în rândul studenților, care, sunt de acord cu folosirea mediului online pentru cursuri, însă privesc sceptici folosirea acestuia pentru a da examenele. Tuturor le lipsește interacțiunea profesor-elev și de a cunoaște partea practică a facultății prin diverse situații. Sperăm că totul va reveni la normal curând.

Sursa: Ro Health Review

Andreea Buliga

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts