Apple și Google dezvoltă o tehnologie de detectare a persoanelor infectate cu COVID-19

Tech UBB Radio

Apple și Google dezvoltă o tehnologie prin care oamenii sunt alertați dacă au intrat recent în contact cu persoane infectate cu Coronavirus. Metoda de urmărire ar funcționa folosind semnale Bluetooth.

Prin această tehnologie, utilizatorii, care vor participa voluntar și anonim, vor fi alertați în urma metodei de urmărire prin semnalele Bluetooth ale smartphone-ului. Dacă una dintre persoanele lângă care au stat o perioadă suficient de lungă de timp pentru a avea risc de contagiere va fi testată ulterior pozitiv pentru virusul Covid-19, aceștia vor fi avertizați.

Planul acestora este să implementeze această soluție în doi pași, oferind în același timp protecție puternică în ceea ce privește viața privată a utilizatorilor.

În primul rând, în mai, ambele companii vor elibera API-uri( interfețe de programare a aplicațiilor) care permit interoperabilitatea între dispozitivele Android și iOS, utilizând aplicații de la autoritățile de sănătate publică. În al doilea rând, în următoarele luni, Apple și Google vor lucra pentru a permite o platformă mai largă de urmărire a contactelor bazată pe Bluetooth, prin construirea acestei funcționalități în platformele de bază.

Confidențialitatea, transparența și consimțământul sunt de cea mai mare importanță în acest efort și așteptăm cu nerăbdare să  construim această funcționalitate în consultarea părților interesate. Vom publica în mod deschis informații despre munca noastră pe care o vor analiza alții, aflăm de la Apple și Google într-o declarație comună.

Cele două companii consideră, însă, că abordarea lor are probleme de confidențialitate. Acestea au lansat detalii despre specificațiile criptografice pe care intenționează să le utilizeze pentru a proteja confidențialitatea și detalii despre rolul pe care îl va juca Bluetooth. Ei speră că acest lucru îi va convinge pe activiști că abordarea lor poate fi de încredere. De asemenea, nu ar fi înregistrate date despre locația GPS sau informații personale.

Sursa: BBC

Georgiana Dănilă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts