“Lockdown”, acum 15 ani un roman lipsit de realism, după 15 ani romanul ne descrie viața

Cultură UBB Radio

Romanul „Lockdown” scris de scoțianul Peter May, a fost refuzat de mai multe edituri deoarece subiectul cărții care aborda o pandemie nu părea realist. Însă, acum când suntem în mijlocul unei pandemii, romanul a fost acceptat și se bucură de succes.

În anul 2005, Peter May a încercat la mai multe edituri să își publice romanul, dar a fost refuzat pe motiv că romanul nu abordează un subiect realist. După 15 ani de la refuzurile cu care a fost întâmpinat, romanul a fost publicat joi  datorită pandemiei de COVID-19. Acțiunea romanului se petrece în Londra. Locul acțiunii fiind epicentrul unei pandemii iar autoritățile sunt obligate să instaureze carantina. Se pare că subiectul cărții nu este doar imaginația autorului, ci acesta s-a inspirat din anumite documente britanice și americane legate de gripa aviară.

Peter May a declarat pentru CNN:

„Pe vremea când scriam cartea, oamenii de știință au prezis faptul că următoarea pandemie globală o să fie gripa aviară. A fost foarte, foarte înfricoșător faptul că acest lucru se putea întâmpla, așa că am alocat foarte mult timp documentării și a venit ideea. Ce ar fi dacă pandemia ar începe în Londra? Ce s-ar putea întâmpla dacă un oraș ca astea ar putea fi în carantină totală?”

Sursa: CNN

Florina Corjuc

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts