Street Food Festival are gust de sărbători-Fotoreportaj

Din oraş

 

Primul festival de mâncare stradală s-a întors la Cluj, sub numele Street Food Festival – Christmas Goodies. Atmosfera de sărbători, alături de mirosurile specifice Crăciunului şi nu numai, poate fi întâlnită pe strada Potaissa, în perioada 12-18 decembrie, unde toţi gurmanzii sunt aşteptaţi să guste din preparate şi să cumpere cadouri pentru cei dragi. Festivalul este organizat de Why Not şi este al patrulea dintr-o serie care a început tot la Cluj-Napoca, în luna iulie a acestui an.

Deşi este un festival apărut recent în România, acesta îmbină gustul, mirosul şi muzica, iar oamenii vin aici în primul rând pentru energia bună ce trece şi dincolo de zidul de apărare al vechii cetăţi.

“În perioada 12-18 decembrie, îi aşteptăm pe toţi gurmanzii şi pofticioşii să vină să ne viziteze aici, pe strada Potaissa. Este o idee pe care noi am început-o în vara acestui an, în iulie. Atunci am început cu Street Food Festival în România şi am zis să facem ceva şi de Crăciun. De aici şi ideea asta de Street Food Festival – Christmas Goodies. De ce Christmas Goodies? Pentru că, pe lângă binecunoscuta mâncare, vedeta festivalului nostru, aici vor găsi oamenii şi bunătăţi de Crăciun de luat acasă, cadouri pentru cei dragi. Pe lângă asta, avem şi un program artistic la scenă, în fiecare seară vor concerta diferite trupe live.” – Mihaela Ghiorghiu, PR-ul festivalului

Temperaturile foarte scăzute nu sunt un motiv pentru a ţine lumea la distanţă de bucatele preparate în spiritul sărbătorilor de iarnă. Deşi aerul e rece, atmosfera e una caldă, iar oamenii vin aici pentru a se bucura de mâncare şi gustul de vin fiert într-un cadru festiv, pe ritmuri de jazz şi blues.

„Pentru mine e prima dată când vin aici pe stradă la Street Food Festival şi mi se pare o idee foarte bună că au pus în evidenţă strada aceasta. Se pare că e un decor potrivit, atmosfera e plăcută.” – Alina (stânga)

Fie că cei prezenţi sunt români sau au venit aici de peste graniţă, cu toţii se bucură de mâncarea, beculeţele şi cadourile de pe strada Potaissa, care devine, pentru o săptămână, un adevărat simbol al festivalului.

“Îmi e puţin frig, dar simt o energie foarte bună. Îmi place faptul că e chiar lângă zidul vechi al cetăţii medievale, e un contrast frumos şi cred că festivalul îndreaptă Clujul într-o direcţie bună în ceea ce priveşte latura culinară.” – Michael

Meniul Street Food Festival – Christmas Goodies este variat şi pentru toate gusturile: taco, quesadilla, burgeri, supe creme, gulaş de vită cu hribi, dulciuri de casă şi multe altele.

De asemenea, pe lângă acestea, cei prezenţi îşi pot cumpăra suveniruri şi bunătăţi de luat acasă.

Bucătarii sunt veniţi din mai multe părţi ale ţării, mulţi dintre ei participând pentru prima dată la acest festival.

În cadrul festivalului, au fost demarate şi două campanii umanitare. Prima se numeşte Passport for a dream şi este organizată împreună cu Organizaţia Creştină Something New. Beneficiarii sunt 22 de copii, de 7-14 ani. A doua campanie se numeşte Share a Meal, care presupune că oricine îşi cumpără un meniu sau orice alt produs poate opta să cumpere unul în plus, care va fi donat mai departe unor oameni mai puţin norocoşi.

Cristina-Elena Talpoş / Sursa fotografiilor: Cristina-Elena Talpoş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts