Strauss-Kahn a demisionat

Eveniment Internaţional

Dominique Strauss-Kahn a demisionat oficial, astăzi, din funcția de director al Fondului Monetar Internațional și a afirmat într-o scrisoare către consiliul de administraţie că este nevinovat de faptele de agresiune sexuală pentru care este încarcerat, informează Le Monde.

„Dominique Strauss-Kahn a anunțat Consiliul de Directori al Fondului Monetar Internaţional (FMI) cu privire la intenţia sa de a demisiona din funcţia de director executiv, cu efect imediat.”, a declarat FMI într-un comunicat de presă emis ora 07.00, ora României, scrie Le Figaro.

Instituția a anexat o scrisoare în care Strauss-Kahn a explicat motivele şi vorbeşte pentru prima dată de la arestarea sa.

„Cu mare tristețe, mă simt obligat să prezint consiliului demisia mea din poziţia de director al FMI. În aceste momente mă gândesc la soția mea, la copiii și prieteni. Mă gândesc, de asemenea, la colegii mei din cadrul Fondului. Am făcut aceste lucruri mari împreună în ultimii trei ani. Vreau să protejez instituţia pe care am servit-o cu cinste şi devotament şi vreau să îmi consacru toate puterile, tot timpul meu şi energia pentru a-mi dovedi nevinovăţia.”, a declarat Strauss-Kahn.Dominique Strauss-Kahn a preluat funcția de Director al FMI în noiembrie 2007 pentru un mandat de cinci ani. Sâmbătă, el a fost arestat la bordul unui avion pe aeroportul din New York pentru acuzațiile de abuz sexual aduse de camerista unui hotel. Avocaţii săi au depus o cerere de eliberare, la două zile după ce un judecător a ordonat arestarea lui.
____________

Ana Giol

Foto: ec.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts