Parlamenul European pregăteşte noi reguli pentru produsele alimentare

Sănătate UE

Noile reguli pun la dispoziția consumatorilor mecanisme necesare pentru ca aceștia să poată lua deciziile potrivite pentru ei și familiile lor. Astfel, legislația alimentară se va afla pe lista de ingrediente a ședințelor plenare ale Parlamentului în următoarele două luni, potrivit unui comunicat emis de Parlamentul European (PE).

Etichetarea produselor alimentare, alimentele provenite de la animale clonate, OMG-urile și calitatea alimentelor sunt doar câteva dintre subiectele asupra cărora PE trebuie să decidă în acest an. Ideea principală este aceea de a pune la dispoziția consumatorilor mai multe informații, mai multe opțiuni și de a asigura un nivel de calitate mai înalt pentru produsele alimentare.

Organismele modificate genetic sunt cele care se vor afla în vizorul deputaților europeni. Aceştia militează pentru interzicerea alimentelor care provin atât de la animalele clonate cât și de la puii lor, în timp ce Consiliul susține interzicerea doar în cazul primelor.

Noile decizii presupun  obligativitatea menţionării locului de producție al alimentelor, ușurând astfel promovarea produselor tradiționale.

________________

Baciu Anca

Foto: ec.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts