Statistică Evaluare Națională 2020: 839 de candidaţi au obţinut media 10

Educaţie UBB Radio

Evaluarea Națională s-a încheiat în 18 iunie cu proba la limba maternă. În decursul zilei de azi, au fost afișate rezultatele pe evaluare.edu.ro  înainte de depunerea contestațiilor.  Rezultatele sunt afișate anonim, fiecare elev care a susținut Evaluarea Națională având un cod specific.

Conform unei statistici realizate de Ministerul Educației, prezența la Evaluarea Națională a fost de 93% din totalitatea candidaților înscriși, dintre care rata de promovabilitate a fost 76,1%, iar 23,9% dintre elevi au avut note mai mici decât 5.

Procentul de prezență al candidaților la Evaluarea Națională este cel mai mic procent din ultimii 7 ani, în schimb procentul de promovabilitate este printer cele mai mari.

Clujul este primul pe lista candidaților care au obținut nota 10 la Evaluarea Națională. În acest județ există 66 de elevi cu nota maximă la primul examen definitoriu din viața lor.

Contestațiile pot fi depuse între orele 14:00 și 20:00, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 27 Iunie 2020.

În contextual actual al pandemiei de coronavirus s-a hotărât organizarea unei sesiuni speciale de examene pentru elevii care din motive medicale nu au putut participa în sesiunea normală.

Sesiunea specială este structurată astfel:

  • 29 iunie 2020 – Limba şi literatura română, probă scrisă
  • 30 iunie 2020 – Matematică, probă scrisă
  • 1 iulie 2020 – Limba şi literatura maternă, probă scrisă

Ministerul Educației a hotărât că absolvenții clasei a VIII-a vor completa fișele de înscriere la liceu în perioada 2-6 iulie 2020, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie 2020.

Sursa: Pixabay

Petra Bence

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts