Concert inedit la Opera La Rambla din Barcelona după ieșirea din starea de urgență a Spaniei

Cultură UBB Radio

Gran Teatre del Liceu sau Teatrul de operă La Rambla din Barcelona, ​​Catalunia din Spania a susținut un concert de opera inedit cu un public numeros format din 2300 de plante. Concertul a purtat denumirea de Concert for the Biocene (n.r.Concertul pentru biocen) și a avut loc cu ocazia ieșirii Spaniei din starea de urgență.

2300 de spectatori formați din frunze și crengi au ocupat scaunele sălii Operei de teatru Gran Teatre del Liceu din Barcelona. Mii de plante au luat parte la Concertul intitulat Concert for the Biocene. Concertul  a constat în prezentarea unui  cvartet de coarde  ce compuneau piesă Crisantemi (n.r. Crizantema) a compozitorului italian Giacomo Puccini.

Conceptul îi aparține artistului și producătorului executiv spaniol Eugenio Ampudia care spune că  scopul concertului a fost acela de a repune în valoare artă muzicii și a naturii, de a încuraja revenirea la activitatea normală artistică după pandemie în spațiile destinate.

„Am auzit multe alte păsări cântând. Iar plantele din grădina mea și din afară cresc mai repede. Și, fără îndoială, m-am gândit că poate aș putea acum să mă raportez într-un mod mult mai intim cu oamenii și natura’’, a declarat artistul inainte de concert pentru The Washington Post.

În cadul unei repetiții acesta a mai spus „ Natură a avansat pentru a ocupă spațiile pe care le-am smul.”, relatează Reuters.

Spania a ieșit duminica din starea de urgență. Spania a fost una dintre cele mai afectate țări, cu 28323 de decese și 246.272 cazuri de infectare COVID-19.

Sursa: Reuters India

Dana Coțovanu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts