Spitalul Regional de Urgenţă ar putea fi amplasat la Tetarom. PSD Cluj cere verificarea clădirii de către specialişti UMF

Administraţie Sănătate

Reprezentanţii PSD Cluj fac presiuni pentru rezolvarea cât mai rapidă a situaţiei Spitalului Regional de Urgenţă.

În momentul de faţă sunt luate în considerare două soluţii.

Prima dintre locaţiile propuse este terenul din Floreşti pe care se află un depozit de armament. Costurile mutării muniţiilor se ridică la 1,5 milioane de euro, iar Consiliul Judeţean nu dispune de această sumă.

Cea de a doua locaţie este o clădire pusă la dispoziţie de firma privată Tetarom. Această ofertă este considerată mai accesibilă deoarece costurile cu construcţia şi durata efectivă de lucru s-ar reduce semnificativ.

În acest sens consilierul PSD, Valentin Cuibus cere formarea unei comisii de specialişti de la Universitatea de Medicina şi Farmacie care să verifice clădirea de la Tetarom.

“Am cerut o comisie care să cuprindă, în afară de reprezentanţii partidelor din Consiliu, şi reprezentanţi ai UMF-ului, adică oameni de specialitate, care să vină să ne spună: <<Dom’le, clădirea asta poate fi folosită de spital de urgenţă cu urmatoarele modificări sau nu poate fi folosită pentru că structura este de aşa natură încât nu se poate adapta la un spital de urgenţă modern, care să îndeplinească toate cerinţele şi toate criteriile de care avem nevoie.>>”, a declarat preşedintele interimar al PSD Cluj, Valentin Cuibus.

_______

Ana Giol

Foto: Arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts