Fujikura angajează 630 de persoane

Administraţie Economie

630 de locuri de muncă vor fi puse la dispoziţia clujenilor la începutul anului viitor.

Firma Fujikura Automotive îşi va dubla locurile de muncă  din 2011, în urma semnării unui contract cu compania Volkswagen. Firma are activitate la Cluj de acum zece ani.

Fujikura Automotive a preluat în septembrie 2006 doar 60% din acţiunile firmei ACE (Automobile Componente Electrice) şi a intrat în posesia acesteia 100% în 2008.

Firma are două centre de producţie în România, unul la Cluj deschis din 2001 şi unul în Dej care funcţioneaza doar din 2006.

Investiţia noului proiect cu Volkswagen valorează mai mult de 10 milioane de euro precizează Ignacio Ibarra, vicepreşedintele Fujikura Automotive Group, prezent astăzi la Cluj.

”Proiectul nou care îl avem cu concernul Volkswagen presupune angajarea a 630 de persone, practic capacitatea fabricii din Cluj fiind acum 630 de persone, va fi cu două ori mai mare în anul 2011. Zece procente din aceştia , din 630, vor fi persone calificate cu studii superioare, iar restul va fi personal necalificat”, a declarat director general Fujikura Automotive România, Angela Piliughin.

“Din nou Cluj-Napoca este pe harta investiţională a Europei după ce în acest an au venit cei de la ING, Sykes şi vor mai veni şi alte firme.Este un lucru important pentru Cluj, pentru clujeni şi pentru România şi cred că este o oportunitate în această perioadă de criză să ne preocupe creşterea locurilor de muncă în interesul clujenilor.”, susţine primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.

Până acum majoritatea firmelor căuta să angajeze persoane calificate, dar în acest moment Fujikura, Dedeman şi Baumax oferă la Cluj job-uri  persoanelor fară studii superioare  realizându-se astfel o balanţă pe piaţa muncii clujene.

___________

Bianca Lăscoi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts