Spitalul de Copii a primit un automobil pentru transportul copiilor

Eveniment Social

„Zâmbet de copil- Donează pentru Ambulanţa Spitalului de Copii Cluj” este un proiect iniţiat de Fundaţia Părinţi Clujeni, cu scopul de a achiziţiona un automobil necesar transportării micuţilor pacienţi aflaţi în stare stabilă între cele 18 secţii şi subsecţii ale Spitalui de Copii Cluj-Napoca.

Această decizie a fost luată în urma evaluării nevoilor spitalului.

Proiectul s-a derulat pe o perioadă de patru luni, în mai multe etape structurate sub forma unui mesaj de implicare al comunităţii, fie prin timp, acţiuni sau bani, şi nu ca o campanie clasică de strângere de fonduri.

Etapa I:  Confecţionare de jucării

În perioada 3-5 iunie, iniţiatorii proiectului, împreună cu membrii comunităţii au confecţionat jucării educaţionale, valorizate ulterior într-un Charity Gift Fair, obţinând donaţii de la un număr de peste 360 de persoane. Această acţiune a avut loc la Iulius Mall. Evenimentul a fost sărbători prin spectacole de dans susţinute de copii de la Palatul Copiilor Cluj-Napoca, Crystal Top Dance şi trupa Salsa Caliente Cluj.

Etapa II:  Bilete la teatrul de păpuşi

În urma celei de-a doua etape ce a constat în organizarea unui spectacol în data de 13 iunie- Spectacolul de păpuşi Cenuşăreasa, la Teatrul Puck, banii strânşi din vânzarea biletelor su fost folosiţi în scopul achiziţiei automobilului.

Etapa III: Părinţii joacă tenis pentru un Zâmbet de copil

În zilele de 3-5 septembrie a fost organizat un turneu de tenis pentru amatori- “Tennis Cup Părinţi Clujeni, ediţia I”, iar taxa de participare a fost utilizată în scopul proiectului Zâmbet de copil.

Luna octombrie:  “Am ajuns la final!”

Până la această dată s-a ajuns la strângerea sumei de 10000 de euro, acest lucru făcând posibilă achiziţionarea autoturismului Skoda Octavia Tour, ce a fost donat astăzi Spitalului de Copii Cluj-Napoca.

Cornel Aldea, medic pediatru, reprezentantul  Spitalului de Copii Cluj-Napoca,  declară faptul că prin intermediul acestui proiect „au fost învinşi trei uriaşi: neştiinţa, uitarea şi nepăsarea ”. Totodată, acesta mai oferă asigurări că automobilul va fi folosit în scopurile pentru care a fost primit.

Fundaţia Părinţi Clujeni militează pentru coagularea şi catalizarea intereselor tuturor părinţilor clujeni, interese ce sprijină atingerea unui nivel  de viaţă mai bun pentru ei şi copiii lor.

________________
Andrada Lăutaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts