Cadrele Militare disponibilizate în rezervă şi în retragere protestează astăzi în ţară

Economie Social

Reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare disponibilizate în rezervă şi în retragere protestează astăzi în apropierea Palatului Cotroceni. Ajunşi la un număr de pese o mie de persoane, aceştia scandează mesaje precum “Jos Băsescu!”, “Hoţii!” sau “Nesimţiţii!”, anunţă Mediafax.

Protestatarii  fac parte din filialele Sindicatului Cadrelor Militare din Olt, Botoşani, Buzău, Sibiu, Argeş, Prahova, Vâlcea, Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Dolj. Pancardele şi mesajele scandate îi vizează pe preşedinte,  ministrul  Apărării, precum şi pe Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Injurii scandate, pancarde inscripţionate şi poze arse la protestul de astăzi din Capitală

Apogeul protestului a fost atins în momentul în care protestatarii au ars pancarde cu portretul lui Traian Băsescu, scandând mesaje precum “Arde şobolanul!”, conform Mediafax. În plus, aceştia au depus lângă o groapă situată în spaţiul pentru care au primit autorizaţie de protest, o coroană mortuară pentru actualul regim.

Proteste ale Reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare disponibilizate în rezervă şi în retragere şi în ţară

Un număr de 100 de protestatari au fost prezenţi în această dimineaţă în faţa Prefecturii Cluj. Aceştia au aprins lumânări şi au ţinut doliu pentru pierderea drepturilor foştilor militari.

Un val de proteste a avut loc în această dimineaţă în Alba, unde 50 de cadre militare şi-au prezentat nemulţumirile în faţa Prefecturii.

Şi în faţa sediului  Prefecturii Timiş, aproximativ 100 de protestatari au scandat în această dimineaţă mesaje destinate conducerii ţării şi şi-au exprimat  doleanţele.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de modul de recalculare al pensiilor militare şi de interzicerea de a cumula salariul cu pensia.

______________________

Andrada Lăutaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts