5 ani de curăţenie şi voluntariat în grădinile botanice

Din oraş UBB Radio

Aproximativ 400 de voluntari au adunat în mai puţin de 6 ore peste 1.200 de saci (288.000 litri) cu material rezultat din curăţarea spaţiului verde în grădinile botanice din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Craiova.

Potrivit unui comunicat al Asociația Team Work 380 de voluntari s-au reunit, sâmbătă, 23 octombrie, în cadrul proiectului “Curăţenia de Toamnă” şi au pregătit pentru iarnă spaţiul grădinilor botanice prin activităţi precum: greblatul şi strânsul frunzelor, tăiatul anumitor lăstari, curăţarea tufişurilor şi, uneori, strângerea de gunoaie.

Prin ediţia din această toamnă a curăţeniei s-a sărbătorit împlinirea a cinci ani de la iniţierea proiectului “Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”. De-a lungul acestor cinci ani au participat peste 3.000 de voluntari la curăţeniile de primăvară şi de toamnă în grădinile botanice din cele trei oraşe şi s-au strâns peste 12.000 de saci de gunoi.

Pentru a marca această aniversare, Asociaţia Team Work a premiat voluntarii grădinari din fiecare oraş, care au participat la toate ediţiile desfăşurate în oraşele lor, fie de toamnă, fie de primăvară. Ioan Doroftei din Bucureşti, Daiana Ioana Lucaci din Cluj-Napoca şi Oana Tudor din Craiova au primit un cadou simbolic, un tricou inscripţionat cu toate insignele curăţeniilor, fiind o tradiţie ca participanţii să primească an de an insigne.

Asociaţia Team Work este o organizaţie nonguvernamentală ce are misiunea de a facilita acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii.

_______

Alina Mihuţ

Foto: UBB Radio arhivă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts