RIUF deschide porţile universităţiilor străine studenţilor români

Educaţie UBB Radio

Cel mai mare târg educaţional din România-Romanian International University Fair(RIUF) ajunge la Cluj pentru a le oferi liceenilor, studenţilor şi tinerilor profesionişti posibilitatea de a urma un program universitar în străinătate la aceleaşi preţuri ca cele din România.

În cadrul târgului, vor fi prezentate  ofertele, planurile sistemelor educaţionale din alte ţări, dar şi mijloacele de finanţare a studiilor din străinătate. De asemenea, cei interesaţi vor putea vorbi direct cu reprezentanţi ai facultăţiilor din străinătate, precum şi cu studenţi care au beneficiat de astfel de programe.

Programe universitare în străinătate gratuit!

În Danemarca şi Suedia, şcolarizarea este gratuită, toate costurile fiind acoperite de guvern. Cei interesaţi de aceste două locaţii vor putea afla mai multe informaţii în cadrul evenimetului, la standul Edmundo.

Condiţii de finanţare avantajoase pentru  Marea Britanie, Franţa şi Germania

În Marea Britanie, studenţii admişi la o universitate de stat, au posibilitatea finanţării taxei de şcolarizare pentru un program de licenţă (Bachelor) printr-un împrumut pe care îl acordă guvernul acestei ţări tuturor cetăţenilor UE.

Franţa şi Germania, sunt şi ele două locaţii extreme de accesiblie pentru cetăţenii UE. Tinerii care aplică pentru un program de studiu în aceste ţări au acces la nenumărate posibilităţi de bursă, fie prin intermediul agenţiilor guvernamentale (CampusFrance şi DAAD), fie prin intermediul programelor comunitare sau prin programele de burse derulate direct de instituţiile de învăţământ.

RIUF este cel mai mare târg educaţional din România, şi totodată cel mai important târg de universităţi străine prezentate în România. Cu o experienţă de 5 ani de târguri de universităţi doar la Bucureşti, RIUF a adoptat un caracter regional începând cu anul 2008, când şi-a deschis porţile şi în oraşe precum  Iaşi şi Timişoara.

Ajuns la cea de-a 7-a ediţie, RIUF se extinde şi în centrul universitar clujean.

Evenimentul este programat pe data de 2 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor, între orele 10.00-18.00.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.riuf.ro şi  pe  siteul grupului organizaror, Educativa, www.educativa.ro.

_________________

Andrada Lăutaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts