Adelin Petrisor îşi lansează volumul “Războaiele mele” la UBB

Eveniment Media

Jurnalistul Adelin Petrişor, în prezent corespondent special al TVR, îşi va lansa miercuri, la Cluj, volumul “Războaiele mele”. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 14.00, în Amfiteatrul 101 al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”.

Cartea va fi prezentată de către Prof. univ. dr. Ilie Rad, cel care în 2005 l-a mai avut invitat pe Adelin Petrişor, la Catedra de Jurnalism, în cadrul proiectul “Convorbirile de la Cluj”, după cum aminteşte juralistul pe blogul personal.

„În Războaiele mele am povestit câteva din experienţele din Irak, Liban, Serbia, Afganistan şi Guantanamo. Cititorul poate găsi şi elemente din culisele diverselor redacţii în care am lucrat. Poate vedea cât de greu se găsesc bani pentru proiecte interesante, cât de complicat este să promovezi într-un jurnal tabloidizat o ştire serioasă. Mi-ar plăcea ca acestă carte să fie citită de studenţii facultăţilor de jurnalism. Cred că ei pot schimba modul în care sunt azi făcute cele mai multe dintre jurnalele de ştiri. Viitorii jurnalişti pot scoate din atenţia publicului „chiloţii Biancăi lui Bote” şi pot aduce în prim plan lucruri serioase care chiar ne influenţează viaţa.”, declară Adelin Petrişor citat de Polirom.

Volumul este recomandat de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care în prefaţa cărţii declară: „Cartea aceasta mi se pare o lectură necesară pentru tinerii care vor să îmbrăţişeze meseria de gazetar – poate să le stârnească dorinţa de a lucra greu, periculos, dar adevărat, în loc să toace vorbe şi să umfle nişte ştiri cu pompa prin vreun studio de televiziune. Iar pentru un gazetar bătrân ca subsemnatul e o priză de nostalgie a Epocii de Aur a jurnalismului, anii ’90 şi începutul anilor 2000.”

Adelin Petrişor s-a născut la 29 iulie 1975, în localitatea Buzău, fiind absolvent al Facultăţii de Drept din Bucureşti. Încă din timpul anilor de studenţie colaborează cu diferite instituţii mass-media, dedicându-se apoi exclusiv profesiei de jurnalist. Astfel, este alternativ reporter de ştiri la Radio 2M +, Tele 7 abc, TVR şi reporter special la Antena 1 şi Realitatea TV.

Adelin Petrişor a primit 5 premii ale Asociației Profesioniștilor de Televiziune. De asemenea, în 2000 și 2002 i-a fost acordat premiul pentru corespondențe de război,  în 2003 Marele Premiu APTR pentru transmisiunile de la Bagdad, în 2007 premiul pentru cel mai bun reportaj, “Guantanamo-periferia lumii libere”, iar în 2009 premiul pentru documentar politic. Tot în 2003, Ministerul Afacerilor Externe al României şi Consiliul Naţional al Audiovizualului l-au declarat „ Corespondentul anului”.

Vezi un material realizat de Adelin Petrişor pentru Realitatea TV.

___________

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts