Cluj Arena costă mai mult

Administraţie Eveniment

Construirea Cluj Arena necesită alocarea de fonduri suplimentare, pe care Consiliul Judeţean refuză să le acorde.

Din cauza unor noi modificări la proiectul iniţial, dar şi a unor noi cerinţe din partea UEFA şi FIFA, costurile suplimentare se ridică la aproximativ 15 milioane euro.

„La momentul la care s-a făcut această licitaţie, normele FIFA şi UEFA erau altele decât cele la care se execută acum.”, a declarat consilierul judeţean, Dan Canta.

Consiliului Judeţean invocă prevederile Ordonanţei nr. 34/2006 privind achiziţiile publice, prin care „suplimentarea valorii contractului se poate face doar în urma procedurii legale de negociere directă şi până la maximum 50% din valoarea iniţială a contractului, cu acordul autorităţii contractante. Prin urmare, suma solicitată de constructor nu poate fi acceptată de Consiliul Judeţean din punct de vedere financiar şi legal, preţul final urmând a fi stabilit după parcurgerea procedurilor legale.”, se arată în comunicatul de presă remis de CJ Cluj.

Pe de altă parte, consilierii PSD susţin finalizarea lucrărilor, însă cer o evaluare a modificărilor strict necesare. Se încearcă astfel diminuarea cheltuielilor inutile pentru moment. Printre acestea se numără nocturna pistei de atletism- 1,5 milioane lei, sistemul de afişaj electronic- 12,3 milioane de lei, sistemul de control acces intern pe culoare şi în spaţiile de sub tribune- 372. 459 lei, zona VIP- 13 milioane lei şi sistemul de management al clădirii- 3,1 milioane lei.

_________

Ana Giol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts