SIMPE a ajuns la cea de-a V-a ediție

Eveniment

Proiectul „Simularea Parlamentului European” a ajuns la a V-a ediție și se desfășoară în Cluj pe perioada 8-14 aprilie 2013 la Casa de Cultură a Studenților.

Acest proiect este unul național și are ca scop încurajarea participării active a 135 de studenți și elevi cu vârsta peste 18 ani, precum și familarizarea acestora cu procesul decizional utilizat în Parlamentul European. Participanții pot fi de la diferite specializări, iar odată cu acest eveniment li se oferă șansa acestora de a-şi dezvolta abilitățile de leadership în cadrul tuturor subiectelor europene dezbătute în cadrul proiectului. Dezideratul proiectului aduce o contribuție considerabilă la consolidarea democrației, prin participarea activă a tinerilor în societatea civilă.

Tema abordata anul acesta în cadrul SIMPE este Statele Unite ale Europei vs. Europa Federală. Ziua de vineri, 12 aprilie aduce în cadrul programului o dezbatere pe tema Rock the Vote, iar programul pe următoarele zile va fi o simulare a PE, în care participanții vor avea posibilitate să întâlnească personalităţi din domeniul afacerilor europene, să ia parte la sesiuni de dezbateri, de informare şi la multe alte evenimente, vor afla mai multe despre procesul de luare a deciziilor în cadrul Parlamentului European, vor câştiga o experienţă incontestabilă în participarea la dezvoltarea societăţii civile și cel mai important vor experimenta viaţa de Europarlamentar alături de alţi 134 de participanţi.

______________

Mădălina Gorschi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts