Licitaţii pentru noile contracte de salubritate

Din oraş

Contractul de salubritate care a fost încheiat în 2005 pentru o perioadă de opt ani de zile va expira în data  14 octombrie 2013.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat în conferinţa de presă care a avut loc astăzi, că firmele pot solicita prelungirea contractului de salubritate pentru patru ani de zile înainte cu patru luni de la data de expirare a acestuia.

El a mai explicat faptul că licitaţia nu s-a putut demara mai repede de momentul 9 aprilie deoarece în contractul anterior exista dreptul de opţiune cu şase luni de zile a firmelor de salubritate pentru acele prelungiri a contracului cu patru ani de zile. „În consecinţă, nu puteam demara mai repede procedura”- a declarat Emil Boc.

De asemenea, decizia pe care el a propus-o Consiliului local este „organizarea unei noi licitaţii si nu prelungirea cu patru ani de zile a duratei contractului de salubritate”.

Dacă din anumite motive nu se va finaliza licitaţia până pe data de 14 octombire, există posibilitatea ca până se finalizează licitaţia cei care ridică gunoiul stradal să îl ridice în continuare şi după 14 octombrie, deoarece gunoaiele trebuie ridicate în fiecare zi. „Este o obligaţie cu caracter permanent prevăzută de lege şi pe care municipalitatea trebuie să o exercite”- a mai adăugat primarul.

Prin urmare, regula este licitaţie şi nu prelungire cu patru ani de zile. Astfel, timp de şase luni de zile vor fi destinate finalizării licitaţiei.

____________

Nicoleta Algeorge

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts