Occupy UBB – „Sfârșitul ocupării”

Din oraş

Mișcarea Occupy UBB a luat sfârșit azi printr-o conferință la sediul central al UBB în care s-au prezentat deciziile în urma acestui eveniment.

,,Sfârșitul ocupării! Nu vom mai dormi aici. Programul de dezbateri s-a prelungit în sala Nicolae Iorga”, declară reprezentantul studenților Alexandru Bogus. De astfel, ,,mișcarea s-a descentralizat, dezbătându-se problema unei astfel de ocupări și la Facultatea de Sociologie și la Facultatea de Teatru”.

Deși au primit permisiunea Universității pentru a folosi sala Iorga pentru dezbateri, lista cu celelalte revendicari rămâne deschisă.

,,Eu reprezint vocea conducerii Universității, iar domnul rector a spus: ,,În Universitate, primul lucru se face carte. Pe urmă cercetare și pe urmă oamenii trebuie să gândească liber. Există un program, un regulament pe care trebuie să-l respectăm, să ne respectăm reciproc și în baza acestui regulament, orice student care face o solicitare pentru o sală pentru dezbateri, pentru didactic, pentru orice are legătură cu gândirea liberă, cu creația. Și atunci, în baza discuției pe care am avut-o în Biroul Consiliului de Administrație cu domnul pro-rector și domnul rector, am stabilit  că în momentul în care cei care au dezbătut o săptămână, două săptămâni, au un set de idei, ei ni le vor prezenta, după care se va termina această stare de dezbatere permanentă, urmată de dezbateri punctuale o dată pe săptămână, în baza regulamentului în vigoare, ei vor face o cerere care va fi aprobată. Să nu fie perturbat procesul educațional, să fie liberă sala în ziua în care fac ei cererea”, a declarat pro-rectorul Flaviu Călin Rus.

Reprezentantul studenților a spus că vor vorbi și cu cei de la București în privința unor deziderate și manifeste comune și de altfel si-a exprimat solidaritatea față de colegii de la Facultatea de Științe Sociale din Craiova, care va fi desființată si comasată în alte facultăți.

______________

Mădălina Nica

Foto: Alexandru Magdaș

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts