Sezon încheiat cu încă o înfrângere pentru secția de volei masculin a Universității Cluj

Sport

Echipa de volei masculin a clubului Universitatea Cluj a terminat sezonul în genunchi, cu o ultimă înfrângere în fața Științei Explorări Baia Mare, scor 1-3 (29-31, 25-22, 19-25, 20-25). A fost a 23-a înfrângere din 25 de meciuri pentru „studenți”, care încheie campionatul mult sub așteptări.

Deși nu a existat nicio miză pentru acest ultim meci din play-out, Baia Mare fiind sigură de locul 8, iar U de ultima poziție, cele două echipe au luptat pentru fiecare punct și au oferit un spectacol frumos publicului prezent la sală.

U Cluj a început în formula Voinea-Negrean-Someșan-Șoloc-Catrina-Criste și Dăineanu libero, oaspeții replicând prin sextetul format din Crișan-Talpă-Imhoff-Dragomir S.-Mocanu-Dragomir A. și libero-ul Popovici.

Gazdele au început mai bine setul inaugural, conducând în marea majoritate a timpului, Știința Explorări reușind să întoarcă rezultatul pe finalul setului, când a condus și cu două diferență (20-18 și 21-19), înainte să se intre în prelungiri, unde tot maramureșenii au fost mai preciși.

Jocul oaspeților a fost bun și în al doilea set, însă au pierdut conducerea pe tabelă pe finalul actului, spre deosebire de primul, când ei au întors rezultatul. U Cluj a avut nervii mai tari pentru ultimele mingi și s-a impus cu 25-22.

Ultimele două seturi ale acestui sezon pentru cele două combatante au fost adjudecate fără probleme de Baia Mare, care a profitat de lipsa preciziei în preluările clujenilor, în multe momente. Maramureșenii termină astfel cu bine un sezon dificil, în vreme ce „universitarii” au evoluat sub așteptări în această campanie, singurele victorii fiind împotriva echipelor VCM LPS Piatra Neamț, desființată între timp, și CSM Câmpia Turzii.

Remarcații partidei au fost Andrei Crișan, cu 19 puncte, Sorin Dragomir (16) și Vasile Talpă (12) de la Baia Mare, respectiv Vlad Negrean, autor a 16 puncte, Marius Șoloc (12) și Alexandru Voinea (11), pentru U Cluj.

Sezonul de volei continuă cu meciurile din play-off, acolo unde runda a șasea se va încheia cu meciul dintre Dinamo București și SCM U Craiova.

– Material realizat de Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts