Expoziția Rondul de noapte se desfășoară luna aceasta, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Cultură Din oraş

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, organizează în perioada 12-28 aprilie 2019 expoziția ,,Rondul de noapte/ The Night Watch.’’ Vernisajul a avut loc vineri, 12 aprilie 2019, ora 18, la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, iar prezentatorii evenimentului au fost Lucian Nastasă- Kovacs, Aurel Codoban și Ion Mureșan.  

Ideea expoziției pornește de la faimoasa lucrare ,,Rondul de noapte’’  a pictorului Rembrandt, iar inițiatorii au fost Prof.Univ. Dr. Ioan Sbarciu și Olimpia Bera. Anul 2019 marchează 350 de ani de la moartea pictorului, iar Muzeul de Artă Cluj- Napoca supune atenției publicului proiectul ,, Rondul de noapte’’.

Actualul proiect ,, The Night Watch’’ își propune să treacă de la o realitate intimă, materializată în opera de artă, la o conștiință colectivă, punând într-un context inteligibil creația și bagajul cultural al unor generații.

Dintre temele prezente sunt de menționat peisajul, portretul sau compoziția abstractă, de factură neoexpresionistă, neoromantică, cu influențele simbolismului, ale realismului și suprarealismului.
Expoziția ordonează afinitățile plastice care s-au remarcat în contextul  ,,Școlii de la Cluj’’ și aduc în prim plan individualități formate în timp.
Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de 28 aprilie 2019, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10-17.

– Material realizat de Berdar Denisia-Ioana

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts