Serile Filmului Gay la Cluj

Eveniment Social

 Cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Film Serile Filmului Gay începe astăzi la Cluj, având în program un număr de 37 de filme din 15 țări.

Festivalul ia startul cu o serie de producții care implică minoritățile sexuale. Pe lângă cele 37 de filme prezente se numără și un spectacol de teatru, o prezentare de modă în prezența Catincăi Roman, două expoziții și o acțiune ecologică. Totodată vor avea loc și alte evenimente speciale, petreceri sau seminarii.

De asemenea, ca o noutate a ediției din acest an este faptul că s-au înscris în competiție și 4 filme românești. Vor putea fi vizionate filme ca “After School” în regia lui Alexandru Tudor, “Tu?”, filmul echipei de voluntari “Eu sunt! Tu?” din Arad dar și filmul “Două Fete” în regia Larisa Fica. Toate acestea vor concura la secțiunea scurt metraje. Cel de-al patrulea film românesc din competiție, „Noi Doi” va concura pentru secțiunea de filme documentare.

În acest an va fi proiectat pentru prima dată și un serial cu tematică LGBT, o producție din Argentina. În plus, Serile Filmului Gay aduce și proiecții speciale de film în colaborare cu Festivalul Internațional de Film din India.

Toate evenimentele se vor desfășura în locații ca British Council și Delirio the club. Intrarea la toate proiecțiile este gratuită.

Serile Festivalului Gay este singurul eveniment de acest gen care se bazează strict pe voluntariat, echipa festivalului fiind formată atât din membri ai comunității gay cât și din simpatizanți.

Vezi programul festivalului pe site-ul Serile Filmului Gay.

_________

Oana Alexa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts