Prorectorul UBB Cristina Ciumaş şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de rector

UBB

Prof.univ.dr. Cristina Ciumaş, prorector şi specialist în finanţe şi-a anunţat candidatura pentru mandatul 2012-2016 ca rector al Universităţii Babeş-Bolyai.

Candidatura prorectorului Universităţii Babeş-Bolyai se bazează pe o serie de argumente care să susţină această decizie. Cristina Ciumaş are o experienţă de 4 ani ca prorector şi de lider al Departamentului de Finanţe al Universităţii Babeş-Bolyai. Totodată Cristina Ciumaş dispune de o pregătire de specialitate atât în ţară cât şi în străinătate. Un argument forte este faptul că va aduce cea mai profesionalizată echipă de prorectori şi decani.

Prorectorul Cristina Ciumaş îşi propune să dezvolte cu energie şi angajament o alternativă mai bună pentru Universitatea Babeş-Bolyai decât măsurile actuale din învăţământul superior. Un program mai detaliat va fi prezentat în momentul lansării oficiale a campaniei de alegeri.

Principalele repere ale viziunii proiectorului privind evoluţia Universităţii Babeş-Bolyai în mandatul 2012-2016 au ca elemente cheie inovarea, competivitatea şi certitudinea. Una din opţiuni se referă la intrarea UBB în primele 500 de universităţi din lume dar şi multe altele care vizează dezvoltarea.

 Rectorul Universității Babeș Bolyai este în prezent Andrei Marga. Mandatul său expiră în 2012 şi, potrivit Legii Educaţiei, nu are dreptul să participe la alegeri din cauză că a depăşit vârsta de pensionare, de 65 de ani.

__________

Oana Alexa

Foto: econ.ubbcluj.ro

Comments :2

  • opinie

    Poate ne dati citeva detalii despre cum vedeti dumneavoastra gestiunea fondurilor europene in UBB. Modul in care ati tratat si tratati acest subiect este o implementare a motivului enumerat mai sus, i.e. “Aparţin unei generaţii noi de profesori universitari (am 43 ani) şi sunt complet deschisă înnoirilor necesare“? “Frumoasa” generatie si frumoase “innoiri” ! Dupa cum si masurile luate pentru gestiunea fondurilor europene in UBB v-au dovedit energia si angajamentul si dovedesc si ce alternativa pregatiti pentru viata academica a UBB !

    Despre calitatile academice ale doamnei vorbeste de la sine locul ocupat de Departamentul de Finante unde preda, si unde tocmai se lauda ca a fost aleasa lider, clasificat in categoria B si pe locul 11 in tara, fiind devansat chiar si de departamentul similar de la “Petrol si Gaze” Ploiesti !!! O persoana cu comunismul puternic intrat in oase, alternativa oferita de doamna Ciumas fiind o combinatie a fraudei, furtului intelectual, amenintarilor, si a pumnului in gura, toate bazate pe o lipsa totala de comunicare si dialog !!!

  • fonduri

    La UBB axista extrem de multe proiecte care sunt gestionate foarte bine, avand in vedere ca pana si doctoranzii si-au primit bursele desi stim cu totii ca acei bani nu au fost rambursati inca, ci avansati de institutia noastra.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts