Şeful FMI nu este de acord cu scăderea salariilor bugetarilor cu 25%

Economie UBB Radio

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat aseară pentru o televiziune franceză că iniţial s-a opus măsurii de micşorare a veniturilor, întrucât acesta ar fi un sacrificiu prea mare.

O măsură mai bună pe care o poate lua Guvernul este impozitarea cu taxe mai mari a celor bogaţi. Guvernul, însă, spune “nu”.

În această situaţie, şeful FMI declară: “în aceste condiţii, vom accepta ca deficitul bugetar pe care l-am convenit să fie puţin mai mare, pentru ca în felul acesta, vom susţine creşterea economică”.

În afară de scăderea cu 25% a salariilor bugetarilor, guvernul Boc micşorează şi pensiile cu 15%. Nici bursele de studiu nu vor rămâne la fel. Acestea vor fi mai mici cu 25%.

Despre deciziile care dau peste cap o ţară întreagă, Emil Boc spune că aceasta este singura soluţie pentru ca statul să poată plăti salariile şi după luna decembrie 2010.

În faţa refuzului României faţă de propunerile FMI, Dominique Strauss-Kahn spune că va întrerupe creşterea în zona euro, “atât timp cât toată lumea strange cureaua”.

___________

Oana Moisil

Foto: europalibera.org

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts