Peste 50 de mii de euro pentru copiii bolnavi de cancer

Eveniment UBB Radio

Compania olandeză CSI, specializată în prelucrarea tablei,  a organizat un act de caritate în urma căruia s-au strâns peste 50 de mii de euro. Aceşti bani vor fi donaţi asociaţiilor Kika şi Peter Pan ce se ocupă de copiii bolnavi de cancer şi cu dizabilităţi mintale.

La împlinirea a 5 ani de când s-a înfiinţat o sucursală CSI în Cluj-Napoca,  9 angajaţi ai companiei au parcurs  pe bicicletă drumul dintre Olanda şi România în numai 10 zile. Startul s-a dat în data de 11 mai cu destinaţia Cluj-Napoca. “Efortul angajaţilor noştri este unul extrem de important, deoarece au fost nevoiţi să parcurgă peste 2000 de km în numai 10 zile, ceea ce înseamnă mai mult decît turul Franţei.”, a declarat directorul CSI România Isabelle Pop.

Bicicliştii au fost întâmpinaţi cu urale în Piaţa Unirii de către primarul oraşului Cluj-Napoca, Sorin Apostu şi ambasadorul Olandei la Bucureşti Hans Sandee, precum şi de către directorii CSI România şi reprezentanţii celor două asociaţii Peter Pan şi Kika. Eroii biciclişti au fost felicitaţi de către Hans Sandee pentru efortul şi energia depuse, menţionând totodată faptul că “acest eveniment reprezintă un succes enorm deoarece a reuşit să combine trei ţeluri importante în care noi credem cu tărie: nevoia de a ajuta copiii în bătălia lor cu viaţa, nevoia de a-i ajuta pe cei cu dizabilităţi mentale şi bolnavi de cancer, precum şi  nevoia folosirii bicicletelor.”

Olandezii biciclişti au primit din partea Primăriei Cluj-Napoca diplome de excelenţă, ce le-au fost înmânate de către Sorin Apostu. Căpitanul echipei de biciclişti i-a înmânat  primarului Clujului o scrisoare din partea omologului său din comuna olandeză Raamsdonksveer. Acesta şi-a exprimat recunoştinţa faţă de acest eveniment prin intermediul căruia relaţiile dintre Cluj-Napoca şi comuna olandeză au devenit mai strânse.

[nggallery id=48]

___________

Nicoleta Şincan

Foto: Andrada Lăutaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts