Se circulă în condiţii de iarnă în Cluj AUDIO, FOTO

Administraţie Din oraş

Situația drumurilor din Municipiul Cluj-Napoca, în urma ninsorilor abundente care s-au înregistrat noaptea trecută, este sub control, susţine viceprimarului Radu Moisin.

Acesta a declarat că ninsoarea a început aseară, în jurul orei 23.00, și a continuat în cantități semnificative pe toată durata nopții. Intervențiile s-au făcut la timp, în mai multe valuri, dar stratul de zăpadă a crescut, în cursul nopţii, cu 11 centimetri, de la 6 cm aseară la ora 8, la 17 cm astăzi la ora 11.

Cele două firme de deszăpezire, Rosal și Brantner au intervenit cu câte 16, respectiv14 utilaje. În fiecare sector s-au împrăştiat 500 de tone de material antiderapant, cantitate folosită în mod normal în trei zile de ninsoare, potrivit lui Moisin.

Utilajele de deszăpezire au fost escortate de echipaje ale Poliției Locale care le-au facilitate intervenția. Totuşi, traficul a fost îngreunat de valul de ninsoare înregistrat la ora 6.30, azi-dimineață, când circulația rutieră s-a intensificat.

Moisin atrage atenția tuturor proprietarilor de imobile că se va recurge la sancțiuni contravenționale, fără avertisment în prealabil, în cazul în care aceștia nu vor îndepărta zăpada de pe trotuare.

Cu toate că se circulă în condiții de iarnă, comisarul şef de Poliţie, Marcel Bonțidean a declarat că „cel mai important este faptul că nu am avut nicio tamponare și niciun accident în cursul zilei de astăzi, ceea ce înseamnă că s-a circulat regulamentar în municipiu”. Acesta a mai adăugat că Poliția va acorda, în continuare, sprijin intervențiilor de deszăpezire pentru a fluidiza traficul.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/02/radu-moisin-situatia-drumurilor.mp3]

[imagebrowser id=138]

_____________

Teodora Iancu

Ana Giol

Foto: Diana Mărginean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts