Sculpturi unice la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Cultură

Vernisajul expoziției “Greutăți inerte” a artistului Ciprian Mureșan a avut loc în această seară, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

În incinta Muzeului au fost prezenți o mulțime de clujeni de toate vârstele, iubitori ai artei și nu numai, care au avut plăcerea de a admira 24 de sculpturi de diferite dimensiuni, forme și materiale. În cadrul vernisajului, una din secțiunile expoziției a fost dedicată prezentării unor producții video realizate de Ciprian Mureșan, în perioada 2006-2011.

Ciprian Mureșan este unul dintre cei mai cunoscuți artiști români în mediile artistice internaționale, acesta participând la expoziții din Bienala de la Veneția, MOMA San Francisco, Tate Modern Londra, Mucsarnok Budapesta, Bienala tinerilor artiști de la Moscova, Paris, Milano

Proiectul, special realizat de Ciprian Mureșan pentru prima sa expoziție la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, propune într-o manieră conceptuală, noi modalități de relaționare cu o colecție de sculptură. Acest proiect face parte din programul “Parti pris”, în cadrul căruia personalități ale lumii culturale sunt invitate să propună expoziții cu lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, componenta critică și de cercetare  a acestui program  fiind una esențială.

Clujenii pot să viziteze această expoziţie până la data de 13 ianuarie 2013.

_______

Ularu Ana

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts