Protest la Cluj cu ocazia zilei de acţiune europeană [Galerie foto]

Din oraş Social

Aproximativ 50 de sindicaliști au participat astăzi în fața Palatului Prefecturii, organizat cu ocazia Zilei de acțiune europeană.
„Este vorba despre o zi dedicată unor proteste ample ale sindicaliștilor care se vor desfășura în toate țările din Europa de aceea se consideră că sunt proteste ample, iar la noi în țară în fiecare reședință de județ va fi o asemenea manifestare și este dedicată și țintită în primul rând împotriva politicilor de austeritate”, declară liderul Cartel Alfa Cluj, Valentin Ilcaș.
Valentin Ilcaș a condus protestul și a menționat că acesta se desfășoară la nivel european, iar ceea ce cer sindicaliști este ca prin Legea dialogului social să se acorde mai multe drepturi angajaților.
”Cerem să se renunțe la politicile de austeritate și să se drămuiască mai bine urma de resurse care mai există pentru a se investi și a se crea locuri de muncă (…), deci trei ani de austeritate ne-au adus rezultatele de astăzi”, continuă Valentin Ilcaș.
Numărul de sindicaliști prezenți nu a fost atât de mare pe cât și-ar fi dorit organizatori, dar cei prezenți au fluierat și aclamat pentru drepturile lor.
„Ceea ce mă nemulțumește este venitul, pentru că de la venit pleacă totul. Dacă ai un venit acceptabil poți să ai și satisfacție în muncă, poți să îți desfășori activitatea corespunzător, multe derivă de aici.”, declară unul dintre protestatari.
[flagallery gid=51 name=”Protest ziua de actiune europeana”] ___________

Andreea Hoza
Gorschi Mădălina

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts