,,Şcoala Altfel” privită diferit de peste 13 000 de elevi

Din oraş Eveniment

Peste 13 000 de elevi au petrecut Săptămâna Altfel in instiituţii ale Consiliului  judeţean Cluj, în cadrul programului ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

În Săptămâna Altfel, Muzeul Etnografic al Transilvaniei a fost vizitat de peste 2 600 de elevi, unde s-au desfăşurat patru ateliere, iar Muzeul de Artă Cluj a fost vizitat de mai mult de 2 200 de elevi şi aici desfăşurându-se  vizite şi ghidaje în galeria naţională şi expoziţii temporare, cea mai importantă fiind prezentarea ,,Theodor Pallady – The Aristicrat” .

Şi Muzeul ,,Octavian Goga” din Ciucea a fost vizitat de peste  1 200 de elevi in cadrul expoziţiilor permanente de la ,,Casa Ady”, ,,Casa Albă” şi ,,Castle” şi alte expoziţii temporare.

De altfel, Teatrul de Păpuşi Puck a organizat 17 spectacole , la sediu, cât şi în alte locaţii din Cluj-Napoca şi judeţ, iar Şcoala Populară de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj a organizat o serie de ateliere de iconografie, desen-pictură şi alte arte, la care au paticipat 55 de elevi de la liceele din Cluj.

Campioana în ceea ce priveşte  numărul de vizitatori şi de activităţi este însă Biblioteca Judeţeană ,,Octavian Goga” fiind vizitată de peste 4000 de elevi în cadrul a 124 de activităţi.

Şi Centrul Judeţean  pentru  Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj a organizat un Festival de cântece, jocuri, obiceiuri şi meşteşuguri tradiţionale pentru elevi  care promovează activităţile tradiţionale şi unde au participat  aproximativ 1000 de persoane.

_______________

Mădălina Nica

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts