Schimbări în sistemul de acordare a burselor studenţeşti

Educaţie UBB

Consilul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (CSUBB) a anunțat că acordarea burselor pe semestrul al II-lea se va face conform unui nou regulament. Astfel, bursa socială va avea cuantumul minim 580 lei, bursa de studiu va deveni bursă de merit și va fi 700 lei, bursa de merit va deveni bursă de performanță și va fi 1.000 lei, iar bursa de performanță se va transorma în bursă specială în valoare de 1.100 lei.

Repartiția fondului de burse din bugetul de stat va fi 30% burse sociale, 58% de merit și 12% burse de performanță. Termenul de depunere a dosarului pentru burse sociale este 24 martie, iar pentru burse sociale extrabugetare 31 martie.

O persoană poate fi admisă și înmatriculată ca student concomitent la cel mult două programe de studii, indiferent de instituțiile de învățământ care le oferă. Posibilitatea de acordare cumulată a burselor va putea fi făcută în felul următor: bursă socială împreună cu orice tip de bursă, bursă specială cu bursă de performanță și bursă specială cu bursă de merit.

De asemenea, numărul beneficiarilor va crește cu 7-10%. Facultățile pot impune medii minime pentru burse conform reglementărilor proprii.

Mădălina Stînea/Sursă foto: CSUBB

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts