Salina Turda inaugurată cu surle şi trâmbiţe

Administraţie Eveniment

Salina Turda inaugurată cu surle şi trâmbiţeSalina Durgău Turda a fost inaugurată astăzi, după ample lucrări de modernizare. Printre personalităţile prezente la acest eveniment s-au numărat, prim-ministrul Emil Boc şi ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea.

Aceasta a declarat că Salina este o bijuterie arhitecturală şi că şi-ar dori să vină câteva zile aici pentru a se relaxa, în măsura în care timpul ii va permite, sublinind faptul că va face promovare pentru acestă nouă atracţie turistică.

După ceremonia de inaugurare a urmat un tur de vizitare al salinei. Acesta a constat în vizita sălii de tratament şi recuperare, a bisericii din salină, coborâre pietonală la terasa Mina Terezia, coborâre pietonală în zona lift Mina Rudolf, coborâre cu liftul în Mina Rudolf, coborâre cu liftul în Mina, vizitarea Minei Rudolf (teren minigolf, teren bowling, roata mare, amfiteatru), minispectacol la intrarea în amfiteatru. Mina Terezia se află la o adâncime de 112 metri.Salina Turda inaugurată cu surle şi trâmbiţe

Proiectul de amenajare al salinei a fost redactat în anul 2004, iar în luna noiembrie 2007 s-a semnat finanţarea pentru acesta. Lucrările au fost demarat în anul 2008 şi s-au finalizat la sfârşitul anului trecut. În urma acestei investiţii numărul vizitatorilor Salinei a crescut considerabil, de la 500 la peste 80000 pe an. Valoarea totală a contractului este de 5.807.120 euro, din care contribuţia Consiliului Judeţean Cluj este de 92 914 euro, restul fiind fonduri europene.

În completarea proiectului modernizării Salinei Turda, administrația județeană a dat în folosință, la începutul lunii noiembrie, o porțiune de 2 km din drumul judeţean Turda-Ploscoş.

[nggallery id=6]

Andrada Lăutaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts