RATUC majorează preţurile

Administraţie Social

RATUC majorează preţurile Propunerea privind ajustarea tarifelor practicate de Regia Autonomă de Transport Urban de Călători (RATUC) va fi discutată luni de Consiliul local, în prima şedinţă ordinară a acestui an.

Dacă proiectul va fi aprobat, călătorii vor trebui să plătească 3,5 lei, în loc de 3 lei,  pentru un bilet cu două călătorii. Se va introduce şi biletul pentru transportul de noapte, cu o valoare de 2 lei. Preţul abonamentelor zilnice rămâne neschimbat, la 10 lei, dar a celor lunare pe o linie creşte de la 43 lei la 50 lei, iar a celor pe două linii, de la 65 lei, la 73 lei. Abonamentul pentru toate liniile nominalizat, adică netransferabil, ajunge creşte de la 93 la 106 lei, iar valoarea celui nenominalizat creşte de la 120 la 135 lei.

La ajustarea tarifelor s-a avut în vedere evoluţia inflaţiei în anii 2008 şi 2009 precum şi previziunile în acest sens pentru anul în curs, evoluţia cheltuielilor cu personalul, evoluţia preţurilor la principalele materii prime, la energia electrică, gaz metan şi apă-canal, evoluţia cheltuielilor cu prime de asigurare, impozite sau taxe şi prestaţii efectuate de terţi pentru regie.

Regia Autonomă de Transport Urban de Călători nu a mai majorat tarifele din data de 04 ianuarie 2008.

Mara Rusu

Foto: Gabriel Galgoczy (arhivă UBB Radio)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts