Sesiunea creşte numărul cititorilor la BCU.

Educaţie UBB Radio

Sala de lectura BCU Studenţii „au luat cu asalt” Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” odata cu începutul sesiunii de iarnă. 7184 cititori au consultat 11367 volume în ultimele 10 zile la clădirea centrală a BCU.

Pentru a facilita pregătirea studenţilor în vederea examenelor, BCU şi-a modificat orarul începând cu 9 ianuarie, deschizând şi sâmbăta între orele 8–20 la unitatea centrală şi 8–15 la filiale, orar valabil până în data de 6 februarie 2010.

Clădirea centrală a BCU dispune de 14 săli de lectură, cu o capacitate totală de 587 locuri. Pentru a face faţă solicitărilor, conducerea Bibliotecii a dispus servirea publicaţiilor din depozit, pe lângă sălile de lectură obişnuite, şi în sălile specializate: Sala de Referinţe, de Ziare şi Reviste, Biblioteca Ştiinţelor Sociale Contemporane. Ulterior studenţilor li s-au oferit locuri şi în sălile rezervate doctoranzilor, cercetătorilor şi profesorilor universitari.

Totodată s-a suplimentat şi numărul fotocopiatoarelor în regim de autoservire puse la dispoziţia studenţilor.

La Universitatea “Babeş-Bolyai” sesiunea de examene se desfăşoară în intervalul 18 ianuarie- 07 februarie.

Despre cum se pregătesc studenții pentru sesiune, și ce fac pentru a trece examenele, aflați dintr-un reportaj UBB Radio realizat de Adelina Pârv și Delia Marinescu: reportaj

Mara Rusu

Foto: bcucluj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts