S-a dat startul unui nou an la Universitatea Babeș-Bolyai

Din oraş Educaţie

Zeci de profesori și studenți au participat astăzi la ceremonia de deschidere a noului an universitar 2015-2016.

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, a fost cel care a deschis ceremonia celui de-al 434-lea an universitar în cadrul UBB, cu un discurs în care a amintit atât realizările de până acum, cât și planurile de viitor ale universității, dar și scopurile pe care acesta speră să le atingă.

ralizari

proiecte viitoare

scopuri

Un cuvânt de felicitare și încurajare s-a îndreptat către profesori și studenți din partea lui Klaus Iohannis, președintele României și alumni al universității. Președintele nu a putut fi prezent la ceremonie, mesajul său fiind transmis prin intermediul Ligiei Deca, consilier de stat la Departamentul Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale.

mesaj Klaus Iohannis

Deschiderea din acest an a fost una specială deoarece astăzi s-au aniversat și 20 de ani de la înființarea liniei de studii în limba germană. Cu acest prilej, la ceremonie au participat și Excelența Sa, Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, prof. univ. dr. Anna Soós, prorector responsabil de linia maghiară, prof. univ. dr. Rudolf Gräf, prorector responsabil de linia germană şi cooperarea cu mediul cultural german, studii doctorale, edituri.

Anul acesta, în cadrul UBB, s-au înscris în anul întâi la nivel licență, masterat și doctorat aproximativ 15 500 de studenți, cu 10% mai mult decât anul trecut.

Larisa Antal / Sursa fotografiei: monitorulcj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts