Klaus Iohannis: „Clujul este un oraș universitar în care nu vă lipsesc oportunitățile de voluntariat și proiecte inovatoare, culturale sau profesionale”

Din oraş Educaţie

00078224_large

Săptămâna aniversară a Universității Babeș-Bolyai a debutat astăzi, 28 septembrie, începând cu ora 10.00, cu Semnarea acordului de constituire a Consiliului Consultativ al Liniei de Studii în Limba Germană. 

Astfel, UBB a dedicat o serie de manifestări acestei ediții jubiliare care a avut loc odată cu începerea anului universitar 2015-2016. La evenimentele organizate au participat absolvenți ai universității, actuale și foste cadre didactice, profesori emeriți, cercetători și reprezentanți ai mediului de afaceri limbă germană din Transilvania.

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj profesorilor și studenților din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cu ocazia aniversării a 20 de ani de predare în limba germană în cadrul acesteia.

 „Faptul că în acest an aniversăm 20 de ani de existență a liniei de studii în limba germană demonstrează, încă o dată, rolul universităților în conservarea identității culturale a minorităților din România și în asigurarea dreptului egal la educație pentru toți cetățenii săi”.

le-a transmis acesta studenților.

Președintele a mai spus că își dorește să fie oferită universităților, profesorilor și studenților, părinților și societății în ansamblul acesteia, normalitatea așteptată de mult prea mult timp:

„Vreau să contribuim cu toții: școli, licee, universități, institute de cercetare, experți și practicieni, autorități publice și mediu privat, politicieni și societate civilă, pentru a reclădi sistemul de învățământ românesc, în acord cu așteptările societății și în deplină concordanță cu cerințele unei piețe a muncii dinamice și competitive”.

Iohannis este de părere că „parteneriatul între studenți și dascăli este fundamental pentru viitorul instituțiilor de învățămând superior din România”.

– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei: Gândul

.

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts