S-a dat startul înscrierilor la Festivalul “Très Courts”

Din oraş Divertisment
Înscrierile pentru Festivalul de foarte scurt metraj „Très Courts” au început astăzi și se vor încheia pe data de 28 februarie. Anul acesta festivalul se află în România la cea de-a șaptea ediție. Evenimentul oferă ocazia pasionaților de cinema, dar și studenților de la film și arte vizuale, să se facă remarcați. Participarea este gratuită, singura condiție impusă este ca filmul să nu depășească trei minute.
În cadrul festivalului se vor organiza o serie de concursuri, primul fiind în luna martie în urma căruia vor fi selectate 20 de filme de foarte scurt metraj pentru a participa la proiecția din luna aprilie. În 28 aprilie celor mai bune 3 filme li se vor acorda premii precum: Premiul juriului – decis de Juriul festivalului, Premiul Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie şi Premiul Francofoniei – decis de un juriu special. Premiul Juriului constă într-un trofeu, un smartphone, o tabletă de 10 inch şi un sejur de 3 nopţi la Cluj-Napoca în perioada Festivalului de Film Transilvania, cu participare la proiecţiile şi evenimentele TIFF în calitate de „guest”. Premiul publicului constă într-un trofeu, un smartphone şi un sejur de 3 nopţi la Cluj-Napoca în perioada TIFF cu participare în calitate de „guest”.
Regulamentul şi fişa de înscriere în festival, precum şi alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Courts Romania: www.trescourt.ro sau www.foartescurt.ro. Festivalul se organizează în lume în aproximativ 70 de orașe, iar în România în peste 25 de orașe printre care se numără Iași, Timișoara, București și Cluj-Napoca.
___________
Kristina Csaszar
Alina Bejinariu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts