Fenomenul Harlem Shake la Cluj

Din oraş Divertisment

Noua modă a internetului prinde aripi la Cluj. Pe 17 februarie, de la ora 15.00, în Parcul Cetățuie are loc un eveniment ce, conform paginii Facebook a evenimentului, promite să aducă peste 400 de persoane pentru a face un video similar celor ce acum sunt virale pe internet și chiar să fie cel mai mare Harlem Shake de până acum. 

Precedentă fenomenului Gangnam Style, piesa Harlem Shake a artistului Baauer face ravagii pe internet prin obiceiul interesant care îl generează: timp de 15 secunde în timp ce rulează melodia, un număr aleatoriu de persoane stau în același cadru și se comportă normal. În momentul în care cele 15 secunde din melodie trec și începe partea cu bass, cadrul se schimbă brusc iar persoanele din el se dezlănțuie în toate felurile, prin dansuri care mai de care mai interesante și nu numai.

Fenomenul a început prin 5 adolescenți australieni care au apărut pe pagina vloggerului Filthy Frank. Acesta a crescut popular peste noapte datorită numărului enorm de video-uri similare ce au fost postate de alți utilizatori Youtube. Chiar dacă botezat după un dans din 1981 creat în Harlem, New York, acesta nu are nimic de a face cu el.

Deși au mai fost încercări de a face video-uri cu Harlem Shake de clujeni, nici unul din ele nu se compară la număr cu cel ce va avea loc mâine în Parcul Cetățuie.

 


____________
Coste Lucian

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts