România va acorda statului Haiti un sprijin financiar de 50.000 de euro

Internaţional UBB Radio

RomâStatul Haiti devastat de cutremurnia va acorda asistenţă umanitară pentru Republica Haiti, în valoare de 50.000 de euro. Anunțul a fost făcut ieri, de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul reuniunii Executivului.

Această sumă va fi acordată din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe pentru anul 2010, prin intermediul Programului Alimentar Mondial. Ioana Muntean a declarat că „România se alătură astfel efortului comunităţii internaţionale de a sprijini Republica Haiti, stat grav afectat de cutremurul din 12 ianuarie a.c., răspunzând apelului pentru asistenţă imediată făcut de Organizaţia Naţiunilor Unite la 15 ianuarie”.

De asemenea România va participa cu un contingent de 21 de poliţişti la Misiunea ONU din Haiti, țara noastră se înscrie astfel efortului european de reconstrucție a statului Haiti.  Comisia Europeană a anunţat, la 18 ianuarie, alocarea unui ajutor umanitar de urgenţă de 30 de milioane de euro pentru Haiti, la care se vor adăuga contribuţii de 100 de milioane de euro pentru acţiuni imediate destinate refacerii infrastructurilor guvernamentale şi de 200 milioane euro pentru reconstrucţia şi dezvoltarea ţării.

Vă reamintim că ieri a avut loc o replică violentă, de 6,1 grade pe scara Richter, a seismului devastator din 12 ianuarie. Primul seism cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, a făcut aproximativ 200.000 de victime.

Cristina Antonescu

Foto: www.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts