România și Polonia se află la egalitate după primele două meciuri din al treilea tur al Cupei Davis, zona Europa/Africa

Sport

În prima zi a disputelor de la Cluj-Napoca, cele două selecționate și-au împărțit victoriile la simplu, punctul României fiind adus de Marius Copil, în vreme ce Hubert Hurkacz s-a impus pentru polonezi.

Copil a deschis ziua de tenis din Sala Polivalentă, învingându-l în două seturi (6-2, 6-4) pe Kamil Majchrzak, într-o oră și 15 minute. Tenismenul român a reușit șase ași în acest meci, având și un procentaj excelent de reușite pe al doilea serviciu, 80%.

Deși a început victorios primul game în ambele seturi, Majchrzak nu a reușit să mențină un ritm constant, greșind în multe momente cheie, ratându-și chiar și singura minge de break.

În al doilea meci al zilei, Hubert Hurkacz (21 de ani, 95 ATP) a trecut tot în două seturi, cu 7-6 (3), 7-5, de mai experimentatul Adrian Ungur (33 de ani, 674 ATP). Polonezul s-a impus într-o oră și 35 de minute de joc.

Spre deosebire de primul duel al zilei, meciul dintre Hurkacz și Ungur a fost mult mai echilibrat, cei doi mergând cap la cap în ambele seturi, polonezul înclinând balanța în favoarea sa în tiebreak-ul primul set, și la 5-5 în al doilea.

Hurkacz a avut 12 ași în acest duel, spre deosebire de cei opt reușiți de Ungur. Precizitatea serviciilor se vede și în statistici, ambii având cifre foarte bune: 80% a fost procentajul de reușită al punctelor transformate după primul serviciu pentru Ungur, în vreme ce Hurkacz a avut 81% la acest capitol.

Duminică, începând cu ora 12, se joacă meciul la dublu dintre perechile Horia Tecău/Florin Mergea și Lukasz Kubot/Marcin Matkowski, ultimele partide la simplu fiind Copil – Hurkacz și Ungur – Majchrzak.

– Krisztian Bucsi și Andrei-Ionuț Bocancea / Sursa fotografiei: Dan Bodea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts