România cedează în fața Poloniei și nu reușește promovarea în Grupa I valorică a Davis Cup

Sport

Echipa de tenis masculin a României s-a văzut învinsă, la Cluj-Napoca, cu scorul de 2-3 de selecționata similară a Poloniei. Tricolorii au ratat astfel promovarea în Grupa 1 valorică a Cupei Davis.

Duminică la amiază, disputa contând pentru turul al treilea al Grupei a II-a a zonei Europa-Africa s-a reluat de la scorul de 1-1, după ce în prima zi selecționatele și-au împărțit victoriile. Ziua a fost deschisă de duelul la dublu dintre perechile Tecău/Mergea și Kubot/Matkowski.

Perechea română formată din Horia Tecău și Florin Mergea s-a impus în trei seturi, scor 7-5, 4-6, 6-3, după două ore și 16 minute de joc. Atât românii, cât și polonezii au avut patru ași, Tecău și Mergea reușind să își câștige în schimb toate cele patru mingi de break avute, spre deosebire de Kubot și Matkowski, care au transformat doar trei mingi de break din totalul de nouă avute.

Disputa nu a fost lipsită de întreruperi, Florin Mergea având nevoie de câteva minute de îngrijiri medicale din cauza unei probleme la picior care a recidivat, reușind să ducă însă meciul la bun sfârșit.

Marius Copil avea să-l întâlnească pe Hubert Hurkacz în partida ce putea pune punct disputei dintre România și Polonia. Hurkacz a reușit însă o victorie convingătoare, scor 6-3, 6-4, într-o oră și 10 minute de joc, ducând scorul general la 2-2. Copil a reușit șase ași în acest meci, în timp ce Hurkacz șapte, polonezul având cifre mai bune la punctele câștigate în urma celui de-al doilea serviciu, 12/24, spre deosebire de 7/18 pentru român.

În urma acestui meci, perechea Tecău/Mergea a susținut o scurtă conferință de presă:

Duelul decisiv ce avea să declare câștigătoarea acestei întâniri din Cupa Davis s-a dat între Adrian Ungur și Kamil Majchrzak, polonezul impunându-se cu 6-3, 6-2, după o oră și 20 de minute de joc, aducând victoria Poloniei. Majchrzak a câștigat mai multe puncte după al doilea serviciu, 13, sper deosebire de opt ale lui Ungur.

În urma celor două zile de meciuri la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, selecționata Poloniei a reușit calificarea în Grupa I valorică, România rămânând în Grupa a II-a.

– Andrei-Ionuț Bocancea și Krisztian Bucsi / Sursa fotografiei: fanatik.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts