România preia conducerea în confruntarea cu Franța după ce Simona Halep învinge

Sport

Echipa României conduce cu 2-1 în confruntarea cu Franța din cadrul semifinalelor Fed Cup, după ce Simona Halep a reușit să o învingă pe Caroline Garcia cu scorul de 2-1 în seturi.

Chiar dacă partida contra Carolinei a început cu un scor de 4-0 pentru franțuzoaică, acest lucru nu a fost suficient ca să o învingă pe Simona, ea reușind să câștige 5 game-uri la rând și să conducă cu 4-5. Din păcate, Garcia a reușit să-i țină piept Simonei, câștigând primul set in tie-break, scor 8-6.

Al doilea set a început cu Halep conducând cu 3-0, dar Garcia a încercat și ea o revenire spectaculoasă. Totuși, aceasta a reușit doar să o egaleze pe Halep, ulterior românca reușind să câștige al doilea set cu scorul de 6-3.

Duelul psihic a fost cel mai important în setul decisiv, făcându-se prezența consistența în jocul ambelor jucătoare, iar intensitatea și dramatismul schimburilor au creat un spectacol pentru spectatori. Franțuzoaica a fost prima care a cedat și după ce tot meciul nu făcuse nici o dulbă greșeală, a făcut două la scorul de 4-4, permițându-i Simonei să preia conducerea și să închidă meciul în următorul game, pe serviciu propriu.

După acest meci, scorul dintre România și Franța este de 2-1, iar următorul meci este între Pauline Parmentier și Irina Camelia Begu. În cazul în care românca pierde această partidă, jocul de dublu o să fie cel care decide cine merge mai departe.

– Material realizat de Andrei Căpitanu / Sursa fotografiei: www.wtatennis.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts